Beta

Hoe ziet de ideale werkplek er uit? Eentje die met de mensen mee verandert. Dat moet ontwerper Pierandrei Associati gedacht hebben toen hij “beta” ontwierp, een werkplek gebaseerd op organische structuren.
Samen met fabrikant Tecno heeft beta de red dot award 2010 voor product design gewonnen. Het ontwerp haalt inspiratie uit de evolutie; de werkplek verandert totaal van structuur als er meer personen bijkomen. De vormen maken beta flexibel, want door de zogenaamde “non-lineaire groeilogica” creëert het meer ruimte zonder het al te veel op te vullen.

Beta bestaat uit drie soorten componenten, waarvan de “backbone” als een nerf door het blad van bureaus loopt. Het hele ontwerp is tevens zo gemaakt dat er rekening gehouden is met geluid, privacy en de omgeving, terwijl het tegelijkertijd de interactie tussen mensen bevordert. Of dat daadwerkelijk zo is, is nog maar de vraag. Feit is wel dat red dot het een “atmospheric work environment” noemt.

Leave a comment