Vacant NL: a call for the intelligent reuse of vacant buildings

Thousands of buildings in the Netherlands lie vacant. Some of them for a week or a few months, many even for years. During the twelfth Venice Architecture Biennale, the Netherlands Architecture Institute (NAI) and Rietveld Landscape will highlight the huge potential of all that temporarily unoccupied space. Vacant NL, where architecture meets ideas, is a call for the intelligent reuse of temporarily vacant buildings around the world in promoting creative enterprise.

http://en.nai.nl/exhibitions/on_location/biennale2010/item/_pid/kolom2-1/_rp_kolom2-1_elementId/1_769599

Duizenden gebouwen in Nederland staan leeg. Sommige een week of enkele maanden, vele zelfs jaren. Tijdens de twaalfde Architectuur Biënnale in Venetië geven het Nederlands Architectuurinsituut (NAi) en Rietveld Landscape inzicht in de enorme potentie van al die tijdelijk vrije ruimte bij het bereiken van het doel om Nederland in de mondiale top vijf van kenniseconomieën te krijgen. De tentoonstelling Vacant NL, where architecture meets ideas is een pleidooi voor intelligent hergebruik van tussentijds leegstaande gebouwen, om creatief ondernemerschap en innovatie te bevorderen.

http://en.nai.nl/exhibitions/on_location/biennale2010/item/_rp_kolom2-1_elementId/1_759499

Leave a comment