Nuon, Ballast Nedam, C1000 en Gemeente Amsterdam over het nieuwe werken

De speedmeeting “ontwerp je ideale kantoorconcept” op 8 november bij Youmeet in Creative Valley was een groot succes. Tijdens een twee uur durende bijeenkomst – waar op de tijd gestuurd werd met een heuse ouderwetse kookwekker om de ‘speed’ erin te houden – discussieerden 12 deelnemers van uiteenlopende organisaties, waaronder Nuon, Ballast Nedam, C1000 en Gemeente Amsterdam, over wat ‘Het Nieuwe Werken’ wel en wat het niet is. Tijdens het creatieve element van de workshop inspireerden de deelnemers elkaar in de zoektocht binnen hun organisaties naar het vinden van een passende vorm van ‘Nieuw Werken’. Eén conclusie stond als een paal boven water: hét nieuwe werken bestaat niet maar heeft voor elke organisatie een andere invulling in een mix van huisvesting, ICT en organisatorische maatregelen. Essentieel is het koppelen van deze elementen aan de strategie en doelstellingen van de organisatie. Pas dan draagt een nieuwe manier van werken bij aan de resultaten en performance. De ervaring in het nieuwe vergadercentrum Youmeet en een rondleiding door Creative Valley met de boodschap over het Manifest voor de Werkomgeving als Ecosysteem maakten de middag compleet.

Leave a comment