WeWork: brand new working on screaming hot locations

This article was kindly brought to TheWayWeWorkToday by Annelou de Groot, CCO Dynamis Nederland.

Schermafbeelding 2013-02-01 om 17.07.34 Schermafbeelding 2013-02-01 om 17.06.25Schermafbeelding 2013-02-01 om 17.14.46

 

WeWork is a good example of how a shared office space can become a connector. The concept has become extremely successful in the USA in a short time.  “WeWork helps entrepreneurs, freelancers & small businesses succeed by making them more connected with each other and by providing them with services that allow them to focus their energy on what they do best. empowers collaboration among a membership of creative businesses and entrepreneurs by providing boutique office space and cultivating a growing network”.

The company offers a collaborative design platform (WeCross), a co-working incubator for startups (WeWork Labs) and “Fortune 500 services for your 5 fortunate employees”: Access to healthcare, credit card processing, and consumer discounts. WeWork Studio is in the making: a collaborative work space that unites innovators in filmmaking, acting, screenwriting, production and distribution.

NYC / SF / LA · http://wework.com

————————————————————

De wereld is veranderd, de kantoorgebruiker heeft radicaal andere wensen en behoeften. Spaces, Het Nieuwe Kantoor, FlexOffiz en Creative Valley zijn allemaal uitstekende voorbeelden van gebouweigenaren die het snappen. Zij hebben hun kantoorpanden aangepast aan de veranderde vraag van de huurder. Een trend die zich verder zal voortzetten in Nederland en in Amerika inmiddels een volgende stap heeft bereikt.

WeWork

De 33 jarige Adam Neumann startte in 2009 samen met zijn compagnon Miguel McKelvey het bedrijf WeWork. WeWork opende in februari 2010 zijn eerste locatie in Soho NYC. Inmiddels biedt WeWork werkplekken aan op 14 locaties op totaal ruim 45.000 vierkante meter, in New York, San Francisco en Los Angeles. WeWork heeft naar eigen zeggen de werkplek opnieuw uitgevonden en baseert haar propositie op een viertal pijlers, namelijk location, service, community en events. Op dit moment heeft WeWork meer dan 3.000 leden en kent huurders als TED, Lego en American Express.

Locatie, locatie, locatie

WeWork is slechts te vinden op de beste en met name ‘hotste’ locaties in New York, Los Angeles en San Francisco. Naast de juiste locatie wordt veel geïnvesteerd in design. Medeoprichter McKelvey, van origine architect, ziet design als een cruciaal onderdeel van het succes van WeWork. WeWork wil ver wegblijven van de ‘corporate look and feel’. Dus geen cubicles en saaie (flex)werkplekken, maar transparantie en verscheidenheid. Veel licht, kleur en gebruik van excentrieke materialen.

Services van wereldklasse

WeWork vraagt zich continue af wat de wensen en behoeften zijn van haar huurders en past hierop voortdurend haar dienstenpakket aan. Zo verzorgt WeWork niet alleen de gezamenlijke leenauto, maar biedt het ook collectiviteitsvoordeel op zorgverzekeringen. Dat een bedrijfsverzamelgebouw in gedeelde vergaderruimten, supersnel internet en koffievoorzieningen voorziet, is vanzelfsprekend. WeWork gaat een stap verder en biedt daarnaast volledige gevulde koelkasten, de hele dag gratis bier en gaming- en ontspanningsruimtes.

Creëren en stimuleren van een gemeenschap

Samenwerking of co-working is de basis van WeWork. WeWork noemt zichzelf niet voor niets het fysieke sociale netwerk. Met een eigen app, de WeConnect App, maar ook een Community Manager per locatie,  verbindt het huurders met vraag en aanbod naar diensten en producten. Ook passief worden huurders, middels het slimme ontwerp en inrichting van het gebouw, met elkaar in contact gebracht.

Inspirerende evenementen

WeWork staat bekend om haar feesten en evenementen. Zo nodigt WeWork ieder kwartaal een inspirerende spreker uit om een lezing te geven en beschikt  zij een volwaarde evenementenruimte genaamd The Lounge. Tot slot organiseerde WeWork vorig jaar een zomerkamp voor al haar huurders naar Raquette Lake. De kosten van ruim $200.000 zijn het volgens Neumann dik waard. Het versterkt het imago van WeWork als dé aanbieder van co-working kantoorruimte.

Agressieve groei WeWork

Op 30 januari jongstleden werd bekend dat WeWork wederom een kapitaalinjectie heeft gekregen en daarmee haar co-working concept en nieuwste product voor startups, namelijk het WeWork Lab, verder uitbreidt. Ook wordt flink geïnvesteerd in nieuwe technologie om de dienstverlening voor huurders nog verder te optimaliseren.

www.wework.com

 

 

Leave a comment